Zmaga Bronxov v Ajdovščini

Bronxi so leto 2015 zaključili uspešno. Na zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva so namreč gostovali v Ajdovščini in na obalo prinesli nove tri točke.

Pot do prepotrebnih točk pa je bila posuta s trnjem, žeblji in vsemi ostalimi možnimi preprekami. Očitno je, da že nekaj časa naša ekipa ne kaže več forme iz začetka prvenstva. Že mučenje v pokalu je kazalo, da igra nikakor ne steče in je nakazovalo težave v Ajdovščini.

Kixi so za Bronxe že tradicionalno neugoden nasprotnik. Njihova pozicija na dnu lestvice zato ni smela nikogar zavesti. Še manj pa visoka domača zmaga na Škofijah na prvem medsebojnem srečanju.

Bronxi so tekmo odprli odlično in povedli. Nato pa so domači zrežirali preobrat in povedli z 1 proti 3. Do polčasa so se naši igralci vrnili v igro in rezultat poravnali. Tak mrk rumeno modrih se je zgodil še dva krat. Kixi so namreč povedli s 5 proti 3 in 6 proti 4.

Nato pa sanjski preobrat. Bronxi so s tremi zaporednimi zadetki rezultat preobrnili v svoj prid in ga uspeli zadržati do zadnjega sodnikovega piska. S tremi zadetki sta se izkazala Zajc in Čuk, enega pa je dodal kapetan Hrvatin.

Sledi praznični premor potem pa priprave na nadaljevanje prvenstva.