Zmaga Bronxov v primorskem derbiju

Oslabljeni gostje pri katerih je manjkalo nekaj igralcev so si pripravili prvo priložnost na tekmi katera pa je ostala neizkoriščena zaradi odlične obrambe vratarja domačih Katuliča. Le ta je danes dobil prednost pred Zokijem Stampferjem in tako debitiral pred domačo publiko. Domači vratar se je izkazal še nekoliko kasneje, ko je prekinil obetaven gostujoči protinapad. Zaradi nekoliko preostrega štarta je bil tudi kaznovan z rumenim kartonom.

V 6 minuti je domače povedel v vodstvo Mirkovič. Zvito je izkoristil gnečo v domačem prostoru in s špičko zadel mrežo. Sledile so minute ko so domači dominirali vendar znova zgrešili nekaj zelo obetavnih priložnosti.

Prednost je povišal Osojnik z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Tak rezultat je obveljal vse do zadnjih sekund prvega polčasa. Takrat pa so domači znova pokazali vse svoje hibe in dovolili gostom znižanje. Namesto, da bi le rutinirano počakali konec polčasa so namreč brezglavo silili v napad in gostje so to znali kaznovati.

Na varnih dva razlike je domače popeljal Šmon takoj na začetku drugega dela. Večja prednost je dala domačim krila in končno smo videli kombinatorno igro kakršno publika od te ekipe tudi pričakuje. Rezultat take igre je bil zadetek Hrvatina po zares lepi akciji cele ekipe.

Gostje so kmalu rezultat znova znižali. Čuk je zadel potem, ko sodnika nista piskala prekrška nad Kapunom. Za tem so prišle minute Aleša Šmona. V eni minuti je dva krat izredno zadel in domačim zagotovil zmago. Pri obeh zadetkih je znova sodelovala cela ekipa z lepimi akcijami.

Tik pred koncem so gostje še enkrat zadeli. Marko Bombač je bil natančen s strelom iz desetih metrov, saj so domači prekoračili bonus šestih prekrškov. Publika je sicer glasno negodovala nad tako odločitvijo sodnikov, seveda pa je na koncu obveljala njihova.

Bronxi so končno vknjižili tri točke katere so potrebovali kot kruh. Če bo ta zmaga sprostila igralce bomo videli na naslednjih tekmah. Dejstvo pa je, da je v igri še vedno veliko preveč napak katerih si od tako izkušene ekipe ne bi pričakovali.

Po tekmi smo zabeležili mnenje tri kratnega strelca Aleša Šmona:

Danes je bila pomembna samo zmaga. Vidi se, da napredujemo tako kot ekipa kakor tudi v sami igri. Upam, da bo na naslednjih tekmah še manj napak v naši igri, kar bo pripomoglo k še boljšim rezultatom. Je pa ta zmaga dobra vspodbuda za nadaljevanje prvenstva.