Zmaga Litije na Škofijah

V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva so Škofijoti gostili Litijo. Le ta je prišla z vsemi razpoložljivimi močmi in na koncu upravičila vlogo favorita. Naveza Puškar, Pantič, Totoškovič, Ručna in predvsem Vrhovec je bila previsoka ovira za domače moči.

Si pa tudi Bronxi tokrat zaslužijo pohvalo, čeprav je končni rezultat za njih neugoden. Predvsem v prvem polčasu so bili domači enakovreden tekmec in če bi prvi povedli bi to bilo povsem zasluženo. Predvsem vratarju Puškarju se imajo gostje zahvaliti, da domači niso dosegli zadetka.

Kot se ponavadi dogaja so gostje povedli iz nič. Domači so zapravili svoj aut in gostom dobesedno podarili žogo za njihov prvi zadetek. Povišanje gostujočega vodstva je bilo posledica šestega prekrška domačih igralcev. Vrhovec take priložnosti ni zapravil. Še bolj pa se je izkazal v zadnjih trenutkih prvega polčasa, ko je iz voleja dosegel prekrasen zadetek, kateremu so aplavz namenili vsi prisotni v dvorani. Še pred tem je za domače zadel Zajc, ki je bilv petek z naskokom najboljši domači igralec.

Drugi polčas ni prinesel nobenega presenečenja. Gostje so rutinirano ohranili varno razliko in med tem še uigravali določene variante z vratarjem v polju. Domači pa se tokrat vseeno niso predali in so Litijanom stalno pretili posledica česar sta bila še dva zadetka v gostujoči mreži.

Pred koncem koledarskega leta je na sporedu še en krog tekmovanja. Bronxi bodo v petek svojo priložnost za presenečenje iskali pri močnem Extremu v Ribnici.