Zmaga nad Crveno zvezdo za končno tretje mesto

Še en zgodovinski uspeh Bronxov. Na Jelen kupu v Banja Luki v tekmi za 3 mesto premagali veliko Crveno zvezdo.

Za našimi starejšimi dečki je še ena neverjetno pozitivna izkušnja. Po zmagi na velikem mednarodnem turnirju v Zagrebu prejšnji teden so se fantje le teden dni kasneje že znašli v Banja Luki. Kot edina slovenska ekipa so dobili edinstveno priložnost sodelovati na turnirju, kjer so se lahko pomerili z najboljšimi ekipami iz Bosne in Srbije, med katerimi je bila zagotovo najbolj zveneče ime Beograjska Crvena zvezda. Da so se Bronxi sploh znašli v tako eminentni druščini gre velika zahvala Aleksandru Rodiču. V Kopru zelo znani nekdanji nogometaš je poskrbel, da so se naši fantje počutili kot doma in tako preživeli tri nepozabne dni v prestolnici Krajine. Poleg izjemno gostoljubnih domačinov je Roda bil naša opora v vsakem trenutku.

Naša selekcija u15 se je odlično znašla v ulični izvedenki malega nogometa kot so jo poimenovali organizatorji. V prvih dveh tekmah so visoko premagali ekipi Mladost Farma Prom in Mladost Glamočani. Zalomilo se je na tretji tekmi, ki smo jo izgubili proti ekipi FK BSK. Kljub temu se naši fantje niso predali, saj so na vsak način želeli napredovati v boj za kolajne. Na odločilni tekmi so tako visoko premagali Beograjski Voždovac. Splet okoliščin nam je na koncu namenil 2 mesto v skupini in tekmo za končno 3 mesto proti Crveni zvezdi. Tudi na tej tekmi so naši fantje dokazali, da bi si vsekakor zaslužili nastop v finalu, saj so Beograjčane premagali kar s 5 proti 2 in s tem potrdili osvojitev pokala in bronastih kolajn.

Naši igralci so preživeli tri čudovite dni v okolju, ki ima drugačen pogled do nogometa. Le želimo si lahko, da bi nekoč kaj takega doživeli tudi pri nas. Pa tu ne mislimo na organizacijske sposobnosti, katerih nam ne manjka, ampak na druge akterje, ki so potrebni za organizacijo takih dogodkov.  Dogodek v Banja Luki je podprlo mesto, največji lokalni pivovar in mobilni operater ter njihova nogometna zveza. Pri nas v podobnih primerih žal razen podpore mesta lahko na vse drugo pozabimo. Zato se pač že naslednji teden odpravljamo v Novi vinodolski, kjer ravno tako vejo kako se tem stvarem streže.