Zmaga nad Dobovcem in drugo mesto na lestvici

Bronxi nadaljujejo niz zmag v domači dvorani. Tokrat je v vročem derbiju padel tudi Dobovec. Izredno trdo in izenačeno srečanje so Bronxi obrnili v svojo korist v drugem polčasu.

To ne pomeni, da je bil v prvem polčasu dolgčas. Vseh 40 minut smo namreč spremljali izredno dinamično srečanje kjer ni manjkalo priložnosti. Le realizacija je nekoliko šepala, še bolj kot to pa sta svoje delo izvrstno opravila oba vratarja.

Bronxov Mordej je svojo zbranost ohranil skozi celo srečanje, kar pa ne bi mogli reči za nesrečnega Pečka. Vratar gostov je imel kar nekaj smole pri prvih dveh Bronxovih zadetkih. Najprej je skupaj s soigralcem napačno ocenil let žoge in omogočil Zajcu, da je Bronxe povedel v vodstvo, v drugo pa je po nespretnem posredovanju žogo v vrata porinil kar sam.

Gostje so za tem zaigrali z vratarjem v polju in Bronxom omogočili kar nekaj priložnosti za zadetek. Domači so eno le izkoristili, ko je preko celega igrišča zadel Grželj. Zadetek gostov v izdihljajih srečanja ni imel več nobenega vpliva na potek tekme.

Pohvaliti gre domačo vrsto, ki je pokazala veliko borbenost in željo po zmagi. To jim je na koncu tudi povsem zasluženo uspelo. Fantje so igrali zelo zbrano in le redko dovolili nasprotniku, da je ogrozil domači gol, kar pa je slučajno šlo mimo je uspešno zaustavil odlični Alen Mordej.

Sledi pavza zaradi obveznosti reprezentance, nato pa veliki derbi med prvouvrščenima ekipama Mariborom in Bronxom.

Kaj so po odigranem četrtem krogu povedali trenerji si lahko preberete na tej povezavi.