Zmaga nad Vrhniko za prevzem 1 mesta v 1. ligi U17

Bronxi so na velikem derbiju kadetske futsal lige premagali do takrat vodilno ekipo iz Vrhnike in se sami povspeli na vrh lestvice.

Že tako pestro dogajanje v soboto na Škofijah je še dodatno obogatil veliki derbi 1. slovenske futsal lige v kategoriji U17. Celodnevno dogajanje v okviru 20. Festivala malega nogometa je bilo prekinjeno po končanem tekmovanju U11 in pred turnirjem veteranov starejših od 45 let, da se je lahko odigrala ta izjemno pomembna tekma. Posledično se je na tribuni zbralo veliko število gledalcev, ki so želeli videti domačo zmago. Na koncu so za svojo prisotnost bili nagrajeni z odlično tekmo in zmago domače ekipe.

V prvem polčasu smo spremljali sijajno igro domače ekipe, ki je dobesedno deklasirala nasprotnika. Da že tako visok izzid polčasa ni bil še višji se gostje lahko zahvalijo le sreči in izvrstnem vratarju. Že v osmi minuti so domači vodili z dvema zadetkoma razlike. Strelca sta bila Jamšek in Klinec. Zadetek Kavčiča za znižanje vodstva domačih ni zmedel, saj so do polčasa zadeli še dva krat. Cupin in Žabič sta poskrbela, da je bil izzid ob premoru 4-1.

V drugem delu pa popolnoma druga slika na igrišču. Kot, da bi iz gostujoče garderobe prišla druga ekipa. Že v uvodni minuti sta Suban in Purič skoraj da izničila domače vodstvo. Še sreča, da je domači vratar Omčikus najboljše obrambe prišparal za ta kritični del igre in s tem omogočil svojim soigralcem, da so preživeli šokantni uvod. V 28 minuti je za Bronxe zadel Davor Stanišič in jih znova popeljal v nekoliko bolj varne vode. V 33 minuti pa novo približanje gostov. Zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru je bil izključen Klinec, Vrhničani pa so kazenski strel iz šestih metrov uspešno realizirali. Odgovor Bronxov je bil bliskovit. Že minuto kasneje je znova zadel Žabič in postavil izzid 6-4 kateri je zdržal do konca tekme.

Bronxi so se tako lahko veselili prestižne zmage in prevzema vodilne pozicije na lestvici. Vsekakor gre za izjemno srečanje pohvaliti akterje iz obeh ekip. Fantje so namreč prikazali igro, ki se je ne bi sramovali niti v kakšni od članskih lig. Kljub dejstvu, da je bil vložek velik in je temu primerno igra minila dobesedno na nož, le ta vseeno skozi celotno srečanje ni prešla mej fair playa za kar je potrebno vse akterje srečanja še dodatno pohvaliti.

Sledi zaslužen odmor in nato nadaljevanje prvenstva meseca januarja 2019.