Zmaga prvakom

Druga tekma v domači dvorani na Škofijah se je razpletla po pričakovanjih, kar pomeni, da Bronxi niso uspeli presenetiti nasprotnika, ki je bil že pred tekmo v vlogi popolnega favorita.

So pa gostje za zmago morali pokazati vse svoje znanje in predvsem izkušnje, saj so naleteli na razpoloženega nasprotnika kateri do konca tekme ni vrgel puške v koruzo.

V prvem polčasu smo spremljali zanimiv futsal dveh izenačenih ekip. Neznosna vročina je najbrž vplivala na igralce, da je bil tempo igre nekoliko nižji od pričakovanj. Vse sumljive situacije sta uspešno reševala oba vratarja katera sta tudi v nadaljevanju večkrat dokazala, da sta v vrhunski formi.

V 16 minuti je občinstvo skočilo na noge. Protinapad Zajca je uspešno zaključil mladi Depangher in priboril Bronxom presenetljivo vodstvo. Žal je le to trajalo zelo kratek čas. Vrabel je namreč izenačil še v isti minuti. Izenačen rezultat je ostal do konca polčasa.

Tekma se je odločila v korist gostov med 25 in 28 minuto. Nekoliko slabše pokrivanje Bronxov v obrambi sta z močnima streloma izkoristila Kroflič in Marot. nasplošno so se gostje večkrat odločali za strele z razdalje medtem, ko so domači nekoliko tudi pretiravali v želji priti z žogo v gol.

Bronxi so se še enkrat vrnili v igro z zadetkom Čuka. V obdobju največjega obleganja gostujočih vrat pa žal prejeli še četrti zadetek. Največji krivec, da Bronxi pred tem niso izenačili je bil gostujoči vratar Peček, kateri je fenomenalno odbranil nekaj zelo nevarnih strelov.

Zadnje minute smo spremljali poiskuse Bronxov z vratarjem v polju, ki pa se niso obnesli, saj so igralci Dobovca preveč izkušeni, da bi  si dovolili preobrat s tako igro. Nasprotno je vratar Peček svoj bravurozni večer zaključil z zadetkom preko celotnega igrišča za končni rezultat 2 proti 5.

V domačem taboru ni bilo prevelikega razočaranja zaradi tega poraza, saj so se vsi že pred tekmo zavedali zahtevnosti tekme. Pomembno bo, da bodo Bronxi tako igro prenesli tudi na tekme proti manj kakovostnim nasprotnikom in potem se ne bo bati za nove točke. Naslednja priložnost je že čez teden dni, ko znova igrajo na Škofijah. Nasprotnik pa bo povratnik v 1. ligo Ajdovski Kix.