Zmaga v Ajdovščini za dvig morale

Zasluženo so Bronxi premagali Kix-e in se “maščevali” za domači poraz v prvem krogu prvenstva. Prepotrebna zmaga bo dobro dela celotni ekipi pred težkima srečanjema z Oplastom in Dobovcem.

Uvod srečanja ni prinesel večjih razburjenj na igrišču. Prej bi lahko rekli, da je bila igra nepričakovano mirna in brez pravega tempa. Bronxi so kot smo tega že vajeni imeli žogo v svojih nogah a si niso priigrali večjih priložnosti.

Po petih minutah igre se je le ta razživela in ekipi sta začeli pretiti vratarjema s streli kateri pa so bili večinoma nenatančni. Gostujoči igralci so si kmalu priigrali kar tri izgledne priložnosti toda Šmon nikakor ni uspel nacentrirati svojega strela. Vsi trije streli so zleteli visoko čez vrata.

V deseti minuti pa so domači nenadejano povedli. Vratar Stampfer se je pri izbijanju nenevarne žoge zapletel in omogočil Sukanoviču, da je žogo porinil v prazna vrata. Zares čudna napaka gostujočega vratarja je Bronxe še enkrat več to sezono spravila v rezultatski zaostanek.

K sreči je bila gostujoča reakcija hitra in učinkovita. Odbito žogo je s kakih sedmih metrov Hrvatin dobesedno zabil pod prečnik še v isti minuti srečanja.

Do konca polčasa smo spremljali obleganje domačih vrat. Vse priložnosti, ki so si jih Bronxi ustvarili so ostale neizkoriščene. Vsaj trikrat so gostje zgrešili vrata, dve priložnosti Šmona so končale v prečki, izvrstno pa je svoje delo opravil tudi domači vratar Djukič, ki je uspešno zaustavil nekaj nevarnih strelov. K sreči domači tega niso kaznovali z zadetkom iz nekaj protinapadov, ki so si jih ustvarili.

Tudi drugi polčas se je nadaljeval v istem ritmu. Bronxi so pletli mrežo okoli domačih vrat. Zadetek pa smo dočakali šele v 26 minuti igre. Šmon je tokrat ob pomoči prečke zadel domačo mrežo. Sledilo je obdobje, ko so Bronxi dokazali, da so lahko res dobra ekipa, saj so nadaljevali z ustvarjanjem priložnosti. Kmalu so izkoristili še eno in znova je bil natančen Šmon.

Ko so domači videli, da s tako igro ne bodo mogli ogroziti gostujočega vodstva so poiskusili še z igralcem v vratih. Taka igra jim ni najbolje stekla tako, da so se gostje z lahkoto branili in pretili iz protinapadov. Enega takih je po lepi podaji Stampferja prefinjeno zaključil Hrvatin in dokončno zapečatil domačo usodo.

Domači so se še trudili doseči zadetek in to jim je tudi uspelo v zadnjih trenutkih srečanja. Pravi eurogol je dosegel Vidmar. Slabo postavljeno gostujočo obrambo je premagal s projektilom v sam zgornji kot gostujočih vrat.

Bronxi so zasluženo odnesli točke iz Ajdovščine, saj premorejo kvalitetnejšo igralsko zasedbo, katera je to pokazala tudi na igrišču. To dejstvo pa se bodo morali truditi dokazati na vsakem srečanju in potem bo tudi točkovna bera boljša. Naslednja priložnost bo že čez nekaj dni v Kobaridu. Tudi tu je prva tekma na Škofijah pustila veliko odprtih vprašanj. Oplastovci so sicer visoko zmagali, Bronxi pa imajo priložnost dokazati, da realno stanje le ni tako kot je takrat izgledalo.

Trener Marko Janjić je bil po tekmi zadovoljen:

Najprej bi čestital mojim fantom za zmago! Že v prvem polčasu smo dominirali  na igrišču,a žoga ni in ni hotela v nasprotnikovo mrežo. Igrali smo zelo dobro, tako v obrambi kot tudi v napadu.Zadovoljen sem, ker smo se držali tega kar smo se dogovorili pred samo tekmo in med polčasom. V nadeljevanju  smo odigrali isto in prišli do prednosti, katero smo kasneje še povišali. Domači so probali z vratarjem v polju, a je naša obramba delovala zelo dobro tako, da jim nismo dopustili do zaključka. Točke so zasluženo odšle na Škofije. Čestital bi domačinom za fer igro!