Zmaga v Sežani za preboj na 5 mesto

Bronxi so od samega začetka tekme narekovali ritem igre in si ustvarjali priložnosti. Le te so kot smo že vajeni tudi pridno zapravljali tako, da se je že pojavila bojazen, da bodo mogoče za to kaznovani iz redkih domačih protinapadov.

Najprej je Hrvatin zgrešil s kakih pol metra prazna vrata, nato je domači vratar Bratič odbranil nekaj nevarnih strelov, enkrat pa je tudi vratnica preprečila Bronxom veselje.

Igra Bronxov je kljub temu postajala vedno boljša in bolj nevarna za zadetek. Led je prebil Grželj, ko je v svojem slogu položil na tla domačo obrambo in z levico neubranljivo zadel. Zadetek je Bronxe tako sprostil, da smo v naslednjih treh minutah gledali pravi ognjemet pred domačimi vrati. Pokalo je z vseh strani, še tri krat pa domači niso uspeli preprečiti zadetka. Najprej je dva krat zadel Mirkovič, četrti zadetek pa je dodal Kapun.

Že tako zdesetkano domačo vrsto je pri visokem zaostanku zaradi poškodbe zapustil še Matej Bombač. Gostje se niso ozirali na težave domačinov ampak so nadaljevali z napadalno igro. Kmalu se je domača mreža zatresla še petič. Živec je želel Osojniku preprečiti siguren zadetek, vendar je na svojo smolo zadel kar sam svoja vrata.

Drugi polčas ni prinesel večjih sprememb v razmerju sil na igrišču. Domači so sicer prvi zadeli z lepim strelom Ibrišimoviča, vendar se je to zgodilo bolj zaradi nepazljivosti obrambe gostov kot pa zaradi kakšne bolj napadalne igra domačih. Nasprotno Bronxi so še nadalje ogrožali domačega vratarja in si ustvarili številne priložnosti. Še enkrat se je zatresla vratnica po bombi Osojnika.

Nato sta sledila še dva gostujoča zadetka. Najprej je Osojnik našel osamljenega Mirkoviča, kateri je zadel še tretjič, nato pa je Mirkovič na enak način vrnil uslugo Osojniku za njegov prvi zadetek. Tik pred koncem tekme so tudi domači še enkrat zadeli in postavili končni rezultat tekme.

Bronxi so prišli do visoke zmage lažje od pričakovanj. Domačim se pozna pomanjkanje igralskega kadra in v kolikor se situacija v bodoče na tem področju ne bo izboljšala bodo težko dosegli željeni obstanek v ligi. Ker so tudu Ajdovski Kixi premagali Nazarje so Bronxi skočili kar na peto pozicijo. To mesto, katero je nekako tudi letošnji rezervni cilj ekipe pa bodo čez teden dni branili prav v Nazarjah. Glede na dejstvo, da so proti Nazarjam Bronxi letos že dva krat bili poraženi je za pričakovati mnogo težje srečanje kot je bilo to v Sežani. Dva poraza pa sta za Škofijote tudi velika motivacija, saj bodo nedvomno želeli dokazati, da nikakor niso slabša ekipa od  varovancev trenerja Peziča.