Zmagoslavje Bronxov na 13. festivalu malega nogometa Koper 2011

Program so odprli otroci stari osem let in manj. Komen in Jadran Dekani sta se pomerila v finalu. Pesjani so bili boljši in osvojili prvo mesto. Tretje mesto je osvojila ekipa Bronx 2004 z zmago nad Piranom.

Nadaljevala so dekleta. Pričakovano sta se v finalnem dvoboju pomerili ekipi Izole in Tmink. Slednje so tudi letos osvojile prvo mesto po zmagi pet proti dve. Krt iz Ilirske Bistrice je osvojil tretje mesto po boljšem streljanju šest metrovk proti ekipi Gorjanskega. Naše Bronxice letos prvič niso uspele priti v boj za pokale a so vseeno prikazale veliko želje in borbenosti.

V članski konkurenci je le prva ekipa Bronxa upravičila pričakovanja in prepričljivo premagala vse nasprotnike. V četrtfinalu so namreč mladi igralci pripravili veliko presenečenje. Bronx U21 je izločil ekipo Smile, Azzuro ekipo Capuccino bara, AMTC pa močno Taxi Kobro.

V polfinalu sta se pomerili dve ekipi organizatorja in starejši so mlajšim odčitali lekcijo malega nogometa. V drugem polfinalu sta AMTC, ki se je izkazal že lani in Azzuro uprizorila pravo srhljivko v kateri so bili uspešnejši celo nekoliko mlajši igralci Azzura.

V streljanju šest metrovk za tretje mesto so bolje začeli igralci AMTC-ja a so mladi Bronxi uspeli obrniti potek dogajanja in osvojili tretje mesto.

V velikem finalu so igralci prve domače ekipe še enkrat več pokazali kakšna je razlika med prvoligaško futsal ekipo in njihovimi nasprotniki. Ekipo Azzuro so visoko premagali in osvojili pokal za prvo mesto, pršut in veliki prehodni pokal.