Žreb pokala prinesel Slemen. Bronxi z eno nogo v termah Olimije

V petek je v prostorih nogometne zveze Slovenije potekal žreb četrtfinalnih parov pokalnega tekmovanja terme Olimija. Vseh osem udeležencev vsak s svojimi željami je z nestrpnostjo pričakovalo izzide žreba. Na koncu se je izteklo tako, da smo najbolj zadovoljni lahko ravno na Škofijah.

Stari pregovor pravi, da sreča spremlja pogumne in pri Bronxih smo prepričani, da smo zares pogumni in, da nas je zato sreča tudi tokrat pobožala s svojo roko. Skoraj neverjeten se je zdel že scenarij v osmini finala, ko smo izmed vseh možnih nasprotnikov dobili eno izmed treh ekip, ki tekmujejo v tretji ligi. Za povrh vsega je takrat šlo celo za naše sosede iz Kopra, ekipo Black & White.

V četrtfinalu je bila ta možnost še bistveno manjša. Izmed osmih najboljših slovenskih ekip je bil en tretjeligaš, en drugoligaš in kar šest prvoligašev. Na koncu se je zgodilo tako, da sta v bobnu ostali le še dve žogici. V eni je bil listek z napisom Bronx v drugi pa Slemen.

Tak žreb daje Bronxom realne možnosti, da se še tretjič v zadnjih petih letih uvrstijo na finalni turnir pokala. Spomnimo, da smo leta 2011 v Kopru osvojili drugo mesto, leta 2013 pa je naša ekipa v Olimijah osvojila naslov pokalnega zmagovalca.

Vsekakor so obeti zelo vzpodbudni, vseeno pa naloga še ni opravljena. Ekipa Slemen je namreč v prejšnjem krogu izločila prvoligaša iz Ajdovščine kar je podatek, ki ne dovoljuje niti trohice opuščanja. Prepričani pa smo, da ob pravilnem pristopu potnik na finalni turnir vseeno ne bi smel biti sporen. Datumi tekem bodo objavljeni kasneje, več o samem žrebu vključno z videoposnetkom pa si lahko ogledate na tej povezavi.